Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mye forskjellig man kan bruke et forbrukslån til. Det kan være refinansiering, en ferietur eller påkrevde reparasjoner på hytta. Uansett hvilke planer du har med pengene bør du vurdere enkelte ting før du søker. Spesielt om du vurdere et stort forbrukslån bør du tenke over de ekstra utgiftene over tid.

Fristende på grunn av lave renter

Norge har en rekordlav rente for tiden. Boliglånene blir rimeligere, og andre typer lån og kreditter følger etter. Forbrukslån vil da selvfølgelig også bli rimeligere. Den lave renten alene kan gjøre det fristende å bruke lån til å løse enkelte økonomiske saker. Tenker du slik bør du stoppe opp et øyeblikk. Å ha mer lån lønner seg aldri på sikt. Hva vil det gjøre med privatøkonomien din om renten begynner å gå opp? Har du økonomi til å betjene et eventuelt dyrere boliglån, samt et forbrukslån? Her hos oss vil ikke fraråde deg å ta opp et lån. Vi ønsker, at man har en oversikt over hva en kan håndtere over tid av utgifter. Tåler økonomien din en renteoppgang kan forbrukslån være akkurat det som løser et problem for deg.

Den negative effekten av lave renter

Ja, faktisk kan lave renter ha en negativ effekt. Ikke på utgiftene du har på et lån, men på forbruksvanene dine. Har du boliglån, billån og et forbrukslån (eller andre typer kreditter) og lav rente har du mest sannsynlig penger til overs, i forhold til tidligere. Mange har flere hundre kroner mer hver måned til forbruk nå enn hva de hadde for en tid tilbake. Pengene går ofte i «det store sluket», og man øker utgiftene på det ordinære forbruket. Det er her man kan få en negativ effekt av lave renter. Går rentene opp trenger man mer av privatbudsjettet til låneutgiftene. Vår anbefaling er; bruk de pengene du sparer på lavere rente til å betale dyre lån ned raskere, som for eksempel forbrukslån.