Forbrukslån
Forbrukslån

Siden du allerede er her, på siden hos oss, har du nok allerede oppdaget at tilbudene på forbrukslån er mange. Leter du etter et godt lån bør du absolutt sammenligne tilbudene og betingelsene for lån. En del faktorer i forbindelse med din økonomiske situasjon bør du også vurdere før du sender en søknad.

Vurdere forbrukslån

Forbrukslån kan benyttes til det du vil, og du trenger ikke stille sikkerhet for lånet. Når du vurderer lån bør du også ta en kikk på egen økonomi, og hvilke ekstra økonomiske utlegg du kan klare å håndtere. En bør være nøye med å ikke låne mer enn man trenger. I tillegg bør en ha klart for seg hvor mange år en vil ha lånet på. Mange banker tilbyr ganske lang tilbakebetalingstid, men vær også oppmerksom på at renteutgiftene kan bli høye da. Når du har vurdert din egen situasjon opp mot lånet er du klar for å lete etter et lån som passer for deg.

Sammenlign forbrukslån

Når du leter etter et godt lån er en av de viktigste tingene du må se på er rentene. Tar man et eksempel på to banker du finner hos oss, Ikano Bank mot Santander Consumer Bank, for et lån på kr 65 000 betalt over 5 år. Da viser eksemplene at du må betale Ikano Bank totalt kr 96 030 tilbake, mens til Santander er beløpet kr 93 792. Det betyr ikke at det ene lånet er bedre enn det andre kun på grunn av dette, en må også sammenligne andre betingelser. Det kan være eventuelle forsinkelsesgebyrer eller om du må stoppe innbetalingen for en periode. Se deg ikke blind kun på rentenivået alene.