Forbrukslån
Forbrukslån

Å ta opp forbrukslån har hjulpet mange i en prekær situasjon og det vil fortsatt være slik. Dagens rentesituasjon, historisk lave renter, kan føre til at enkelte låner mer enn de egentlig har økonomi til. Selv om du muligens akkurat nå har noen ekstra kroner å rutte med, er det ikke sikkert du har det om 2 år.

Vurder nødvendigheten av lån

Dagens situasjon er, at Norge nå har historiske lave boliglånsrenter. Dermed får mange boligeiere lavere månedskostnader på lånene sine. Dette vil også gjelde for mange av de med store forbrukslån. Dermed har mange nordmenn nå en mer romslig økonomi, og muligheten til økt forbruk. En del vil antakelig la seg friste til nye lån for å realisere ting som har måttet vente. Er du av disse bør du vurdere grundig nødvendigheten til mer lån. Over tid vil rentenivået igjen stige, og hvordan vil privatøkonomien din da se ut? Du vil finne gode lånetilbud, og vi fraråder ikke mer lån, men vi vil at du skal vurdere det nøye.

Andre påvirkninger på grunn av lave renter

En bedre privatøkonomi er bra for alle. Bedret kjøpekraft vil tjene samfunnsøkonomien, varer og tjenester. Fellen ved dette er blant annet som tidligere nevnt unødvendige lån. I tillegg fører lave renter ofte til økte boligpriser, og dermed må boligkjøpere ta opp mer i lån enn ved enn mer normalisert rente. Samtidig gir lavt rentenivå også lavere rente på spareprodukter, som for eksempel banksparing. Til slutt kan det også nevnes at om man blir vant til et høyt forbruk nå, så kan dette bli vanskelig å snu dette når rentene går opp igjen, og du ikke lengre har like god råd som i dag. Utnytt heller en bedret økonomi til å betale inn ekstra på forbrukslån, Det vil spare deg en god slump penger, også de neste årene.