Forbrukslån
Forbrukslån

Det er nok mest vanlig å ta opp forbrukslån i størrelsesorden opp mot kr 100 000, eller så. Dessverre er det ikke alltid slik at disse summene rekker til de investeringene en ønsker å foreta. Flere banker kan heldigvis tilby store lånesummer, og det uten at du stiller sikkerhet for lånet.

Høye lånesummer

Er du ute etter en høy lånesum, men får avslag hos ordinære banker på grunn av krav om sikkerhet for lånet? Da vil et forbrukslån uten sikkerhet være løsningen for deg. Det finnes mange banker som låner ut i størrelsesorden fra kr 200 000 og helt opp til kr 500 000. Alternativene bør selvfølgelig sjekkes ut, men vi gir deg gjerne et hett tips om å sjekke ut Komplett Bank eller Santander Consumer Bank for lån opptil kr 350 – 400 000. I tillegg til disse vil du også finne banker som låner ut helt opp til kr 500 000, og det er summer som skulle rekke for de fleste. Syns du sammenligningen tar for mye tid anbefaler vi å benytte en av låneagentene her hos oss. Da vil du få tilbud fra flere ved kun å sende en søknad.

Sammenlign

Når en tar opp lån bør en absolutt sammenligne flere tilbud på forbrukslån opp mot hverandre. Vilkårene fra de forskjellige bankene vil variere, og sammenligningen kan spare deg for store summer. Bank Norwegian og OPP Finans låner ut opp til kr 500 000, men rentene er ikke like. Det samme gjelder gebyrene som kommer ekstra på lånet. Norwegian har etableringsgebyr på kr 950, og termingebyret er kr 30. OPP Finans tar kr 175 + 1% av lånesummen i etableringsgebyr, mens termingebyret er kr 50. Når du får lånetilbudet fra disse bankene vil dette normalt ligge inne i den effektive renten du får oppgitt. Dermed er det denne du må ta utgangspunkt i, og dessverre vil du ikke vite den nøyaktige renten før du har fått svar fra banken. Denne baseres på kredittvurderingen, og kan bli både langt bedre og noe dårligere enn gjennomsnittsrenta i eksempelet. Det er også derfor vi gjerne anbefaler låneagenter, som tidligere nevnt, for da kan du vurdere flere banker opp mot hverandre – og deretter velge hvilken du benytter.