Forbrukslån
Forbrukslån

Enkelte perioder i livet kan alle ha det knapt økonomisk. Det man da skal passe seg for er å ikke forverre situasjonen, som for eksempel ikke betale en liten ubetydelig regning. Denne lille regningen kan fort koste mer enn du hadde tenkt, da selv en regning på et par hundrelapper vil over tid bli sendt til inkasso. Har du en betalingsanmerkning vil du ikke få forbrukslån uten sikkerhet.

Veien til betalingsanmerkning og inkasso

Det er noen ganger slik at vi utsetter, eller glemmer, en regning. Gjør vi det kommer det en purring på kravet etter en tid. Velger man da å ikke betale dette kan veien til en betalingsanmerkning være kort. Etter 1-2 purringer vil regningen din bli sendt til et inkassobyrå. Når du får kravet fra inkassobyrået har du enda ikke fått en betalingsanmerkning. I første omgang er kravets beløp økt, med et inkassogebyr. Betales ikke dette innen 30 dager vil en aktiv betalingsanmerkning, og en inkassosak, være et faktum. Har du en plan om å søke et forbrukslån må en situasjon som denne unngås.

Når du søker forbrukslån

Når du sender en søknad om et forbrukslån vil banken, du søker hos, utføre en kredittsjekk på deg. Denne sjekken er en sikkerhetssjekk i forhold til de opplysningene du har oppgitt. Da sjekkes alt fra inntekt til tidligere økonomisk historie. Det er i en slik sjekk at en eventuell inkasso kommer frem. Har du da en sak gående kan du regne med avslag på lånesøknaden din. Dermed har kanskje en liten sak fått større konsekvenser enn hva man hadde trodd. Vil du ha forbrukslån må saker, som ubetalte økonomisk krav, ryddes opp i på forhånd.