Forbrukslån
Forbrukslån

Selv om vi her på nettstedet er relativt positive innstilt til forbrukslån, så er vi klar over at mange der ute ikke deler den samme innstillingen. Det kommer ofte av myter om lånene som slettes ikke er sanne, eller i alle fall svært uklare. Vi skal nå gjøre som «Mythbusters» og bryte ned noen dårlige rykter.

Myte: Forbrukslån har mange skjulte kostnader

Usant. Mange tør ikke søke om forbrukslån, fordi de tror at kostnadene kommer til å bli mye høyere enn hva man først får oppgitt. Det stemmer som regel ikke, fordi bankene er flinke til å opplyse. I tillegg til rentekostnadene er alt du betaler et etableringsgebyr og et fast termingebyr.

Myte: Forbrukslån er vanskelig å få tak i

Usant. I dagens Norge er det faktisk svært enkelt å skaffe seg et forbrukslån! Søkekriteriene er hos noen banker såpass overkommelige at en 18-åring uten fast jobb kan søke, noe som gjør at de aller fleste i dag klarer å skaffe seg et slikt lån.

Myte: Forbrukslån er svært dyre

Delvis sant. Fordi at enkelte tilbydere skrur opp renten på forbrukslån til det skyhøye, og nærmest lurer kundene, har slike lån fått et dårlig rykte på seg. Det er ikke dermed sagt at det behøver å bli dyrt for deg. Du kan søke om et slikt lån og få en effektiv rente på ned mot 10%, noe som absolutt ikke er dyrt – men i andre enden opplever noen også at lånet stiger over 20%.