Forbrukslån
Forbrukslån

Når du tenker på å ta opp et forbrukslån, så er det ikke akkurat tilbudene om lån som mangler. Det finnes veldig mange banker og finansieringsselskaper som tilbyr forbrukslån, og det er enkelt å velge ett av de første vi mottar tilbud fra. Men det er viktig å ha litt is i magen, slik at lånet vi tar opp ikke blir dyrere enn det som er nødvendig. Det er veldig store forskjeller ute og går, spesielt når det kommer til renten på lånene og det kan derfor være mye penger å spare ved å vente litt. Du bør derfor bruke litt tid på å finne ulike forbrukslån og søke hos flere forskjellige banker. Da kan du sammenligne renten, som jo er den klart største utgiften ved å ta opp et lån. Husk også å sjekke hvor mye du må betale i andre gebyrer.

Et godt tips er å bruke en låneagent

Et alternativ er å bruke en låneagent. Dette er selskaper som samarbeider med flere banker og dermed ofte oppnår de bedre betingelser enn du vil få til alene. De sender søknaden din til 10-12 ulike banker, og du mottar så tilbud fra de av disse bankene som mener de kan tilby deg lån. Da får du gjerne en litt bedre rente og det hele koster deg ingenting. Det er nemlig bankene som betaler låneagenten for jobben de gjør.

Når lånet er innvilget

Husk på at lån skal betales tilbake. Du bør derfor sjekke hvor mye du kan betale hver måned i avdrag og ikke søke om et større lån enn det du trenger til å finansiere dine planer. Når du har fått lånet utbetalt, så husk å komme godt i gang med nedbetalingen. Bankene er ofte raske til å purre med inkassovarsler på forbrukslån, så prioriter betalingen av avdragene. Da blir du også raskere ferdig med lånet. Det er lett å finne nye prosjekter som krever finansiering og plutselig sitter du igjen med flere mindre lån som til sammen koster deg mye penger. Derfor bør du betale ned det første lånet før du eventuelt søker om et nytt.