Forbrukslån
Forbrukslån

Det behøver nødvendigvis ikke å være av mystiske eller kriminelle grunner at man ikke ønsker å fortelle banken hva man skal bruke et forbrukslån til, og mange nordmenn som søker om lån på nettet ønsker ikke å svare på dette. Heldigvis slipper man også det hos de fleste banker i dag.

Bruk på hva du vil, men betal tilbake!

Moralen til de fleste banker er noenlunde som nevnt ovenfor. De legger seg ikke opp i hva du skal bruke pengene på, og følgelig vil de heller ikke spørre om dette i søkeskjemaet. Unntaket er at du kan velge å huke av for om du behøver lånet til refinansiering, noe som uansett vil kunne gi deg bedre betingelser.

Hvis man søker om forbrukslån hos den lokale sparebanken kan det dog være annerledes, og da vil ofte begrunnelsen for hva man skal bruke penger på være avgjørende for søknaden. Spesielt hvis man har tynn økonomi og behøver penger til regninger eller lignende.

Hva bruker nordmenn forbrukslån til?

Med et forbrukslån kan man altså kjøpe seg akkurat hva man vil, og følgelig er det vanskelig å dokumentere hva nordmenn bruker et slikt lån til. Men undersøkelser og statistikk viser at det er reise og oppussing som er de to mest populære kategoriene, sammen med innkjøp av interiør og møbler.