Forbrukslån
Forbrukslån

Visste du at du kan spare flerfoldige hundrelapper i året bare på å velge riktig forbrukslån (sammenlign anbefalte forbrukslån på forsiden)? Mange sammenligner ikke de ulike lånetilbyderne før de gjør sitt inntog på lånemarkedet, og risikerer dermed å ende opp med ett av de dyreste.

Derfor skal vi enkelt vise deg hvor mye du kan spare bare ved å velge riktig forbrukslån, ved å ta to helt konkrete eksempler fra to av de mest populære lånene på markedet.

Billig fra Centum Finans

Med lånet fra Centum Finans er den gjennomsnittlige effektive renten på 14,99%. Dette er ganske lavt, og faktisk et av de laveste i markedet, så her betaler du ikke mye mer ekstra til banken enn nødvendig. Hvis du får innvilget søknaden om dette lånet, og låner kr 65 000 som du skal betale ned over fem år, ser regnestykket slikt ut:

Totalt må du betale kr 25 976 i renter og gebyrer til banken.

Dyrt fra Nordax Finans

Låner man penger fra Nordax Finans, så får man et av de dyrere forbrukslånene på markedet. Her ligger den effektive renten på hele 19,30%, så de fleste skjønner at dette blir en god del dyrere. Ser vi på det samme regnestykket der man låner kr 65 000 og betaler dette ned over fem år, blir det slik:

Totalt må du betale kr 33 580 i ekstrautgifter, altså kr 7 604 mer enn ved overnevnte lån. En fin liten ferie det, kanskje?