Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er det mulig å finne flere steder, men det mest vanlige er å finne dem på nettet. Her er stort sett alle banker og finansieringsselskaper tilstede med egen nettside, der du finner skjemaer for å søke om lån. Den store konkurransen kommer oss til gode når vi skal søke om lån, men det gjør samtidig også valget litt vanskelig. Derfor lønner det seg å søke forbrukslån på nett 2018 hos flere banker på samme tid, slik at du kan sammenligne betingelsene på de lånetilbud du måtte få. Med noen få unntak er tilbudet med den laveste renten også det billigste lånet.

Långivere

Du kan søke om forbrukslån i din egen bank, men det er sjeldent de kan konkurrere med de banker og finansieringsselskaper som primært jobber med forbrukslån. Banker som Bank Norwegian, Komplett Bank, Santander og Opp Finans er noen av de største innen forbrukslån og ofte dem med de beste tilbudene. En annen mulighet er å søke forbrukslån på nett 2018 ved hjelp av en låneformidler. En låneformidler samarbeider med en rekke banker og dette er med til å gi deg en bedre rente enn hvis du søker alene. Siden låneformidleren sender mange kunder til bankene, så oppnår de også bedre fordeler. En av fordelene er en lavere rente. Din søknad blir videreformidlet til de banker som låneformidleren jobber sammen med og etter en kredittvurdering vil de enkelte så sende deg et tilbud. Blant de større selskaper som tilbyr låneformidling finner du Lendo, Axo Finans, Zmarta og Zen Banking.

Kostnader ved forbrukslån på nett 2018

Du er helt sikkert klar over at renten er det dyreste ved et forbrukslån. Selv om du hos de fleste også må betale et termingebyr og et etablerings-gebyr for opprettelse av lånet, så er det renten som blir det fordyrende leddet. Derfor er det det viktig med en så lav rente som mulig. Den laveste renten ligger på rundt 8,6 % effektiv rente og et kjapt søk på forbrukslån på nett 2018 viser at det finnes flere banker som tilbyr en effektiv rente på mindre enn 10 %. Selv om banken du velger tilbyr en lav rente, så er det kredittvurderingen som vil være avgjørende for rentesatsen din. Søkere med en solid økonomi i form av høy inntekt og lite gjeld har derfor større sjanse for å få et tilbud med en lav rente. Dette er også en av grunnene til at folk flest betaler en rente på mellom 12-15 % effektiv rente.