Frogtail forbrukslån
Frogtail forbrukslån

Frogtail er navnet på et selskap eid av Folkefinans, en av de gamle traverne innen kjappe forbrukslån på det norske markedet. Dette datterselskapet har et litt annet fokus og tilbyr smålån på inntil kr 20 000 som må tilbakebetales innen maksimalt 24 måneder. Den effektive renta per år er ganske høy, men summen av kostnadene for lånet trenger likevel ikke bli all verden.

Les vår omtale her.

Forbrukslån bør betales tilbake raskt

Smålån som dette blir ofte brukt av personer som går blakk rett før lønning, og planlegger å betale tilbake ganske raskt. Fordi lånet er raskt å skaffe seg, brukes det også ofte til å skaffe seg nødpenger på ferie, til uforutsette utgifter, til investeringer når en vare er på tilbud, og lignende. Men, rentene på forbrukslån er høyere enn de fleste andre finansprodukter. Derfor kan slike lån til behov det haster med, bli dyrt. Dette avhenger av hvor raskt du betaler tilbake. Du bestemmer selv hvor raskt når du tegner låneavtalen, men kan betale inn ekstra, eller innfri hele lånet, uten at det koster noe ekstra. Har du muligheten til dette, vil du kunne spare en god del på rentene.

Totale kostnader på lån fra Frogtail

Du kan låne helt ned i kr 2 000 fra Frogtail, men dette er såpass lite at da bør du heller prøve å løse det på et annet vis. Et forbrukslån som dette koster deg kr 495 i etableringsgebyr, noe som gjør at den prosentvise kostnaden ser ganske stygg ut dersom du låner et lite beløp. Et lån på maksimalsummen på kr 20 000, vil fordele denne kostnaden mer, og dermed ser den effektive renten penere ut (selv om kostnaden er akkurat den samme). Et lån på denne størrelsen tilbakebetalt over 2 år, vil gi deg en månedlig utgift på rundt kr 1 100.