Forbrukslån
Forbrukslån

Norges befolkning tar opp forbrukslån som aldri før. I utgangspunktet er ikke det problematisk. Det er når man tar opp større lån enn en kan betjene at det kan bli problemer. Får man først problemer med tilbakebetaling kan det fort eskalere, og det er lite ønskelig. Ta derfor ikke opp mer lån enn du har behov for. Et lite lån er ofte nok.

Kort nedbetalingstid – lavere beløp tilbakebetalt

Lån er for en del en fristende mulighet til å få tak i penger, men man skal være bevisst at man har et ansvar for å betale tilbake lånet. Derfor er små forbrukslån en god løsning. Det er flere banker og utlånere som kan tilby lån opp mot kr 50 000. Rentene på slike lån ligger ofte rundt 14-16%. Dette er noe høyere enn andre lån, men disse små lånene har raskere nedbetalingstid, og det er gunstig. Dette da selv om rentene er noe høye vil det være kort tid en har lånet, og dermed kort tid det påløper renter. Slik vil et lite lån på sikt bli billigere enn et stort.

Utlånere med tilbud om små forbrukslån

Det er flere som tilbyr mindre forbrukslån, med beløpsgrense oppad på kr 50 000. Thorn og Collector er to slike utlånere. Thorn har en effektiv rente på maksimalt beløp på 15,35%. I tillegg kommer et etableringsgebyr på kr 695, og termingebyr på kr 45. Collector har en noe høyere rente på samme lånebeløp, 16,60%, men etableringsgebyr og termingebyr er lavere. Termingebyr kr 35 og etableringsgebyr kr 450. Begge disse utlånerne har maksimalt 5 års nedbetalingstid, og lånene er uten sikkerhet. Mer informasjon om disse finner du her på siden.