Forbrukslån
Forbrukslån

Uansett hvilken sum du trenger i lån skal du alltid sammenligne forskjellige tilbud (sjekk vår blogg for tips). Forbrukslån kommer i flere varianter og med forskjellige rentesatser. Har man kun behov for et veldig lite lån, kr 10 000 eller mindre, har enkelte lånetilbydere spesialisert seg på dette. Ikke se deg blind på renten deres alene.

Høye rentesatser ikke nødvendigvis verst

Alle banker er lovpålagt å ha renteksempler tilgjengelig for potensielle kunder. Her viser de en gjennomsnittlig effektiv rente. Lånesummen (i eksemplene) er satt utfra hva en gjennomsnittlig lånesum er blant bankens kunder. Regne eksemplene vil gi deg en ide om rentenivået i hver enkelt bank, men ikke gi deg den fulle sannheten. Tar du en titt på Frogtail og Folkia ser du fort at renteeksemplet viser en rimelig høy rente. Det en da skal se på er renten kombinert med nedbetalingstiden. Hva vil dette utgjøre i rene kroner. Når man gjør det ser man raskt, at utgiftene ved et lån fra disse bankene, ikke er så ille som først tenkt. Det skyldes den raske nedbetalingstiden.

Betydningen av nedbetalingstiden på smålån

Nedbetalingstiden har mye å si for hvor mye man betaler tilbake. Et forbrukslån på kr 10 000 til en rente på 16% trenger ikke være rimeligere, enn samme lån med rente på 35% eller mer. Bruker man flere år på å betale tilbake et lite lån vil faktisk 16% rente bli rimelig mye penger. Et forbrukslån med høy rente, men raskt nedbetalt, kan dermed bli like rimelig. I tilfeller hvor du trenger et lite forbrukslån; se alltid på sammenhengen mellom nedbetalingstid og rente. Send gjerne søknad til banker både med lang og kort nedbetalingstid. Sammenlign disse før du deretter velger hvilken bank du vil bruke.

Les også: Slik velger du best forbrukslån.