Forbrukslån
Forbrukslån

Når man tar opp et nytt forbrukslån i Norge har man etter lovverket rett til å vite hva kostnadene beløper seg til. Selskapet som låner ut penger vil gi et lovpålagt priseksempel hvor både den nominelle og effektive renten er inkludert. Det du burde fokusere på er den effektive renten, for i denne er kostnader slik som etableringsgebyr og termingebyr inkludert. Den gir deg dermed en mer konkret oversikt over kostnadene, og gjør det lettere å holde oversikt over hva lånet tilslutt vil beløpe seg til. En bank som kan tilby billige forbrukslån er Santander Consumer Bank. En av grunnene til at de har blitt så populære er det ene produktet deres kalt Flexilån. Her slipper låntakeren å betale et etableringsgebyr, og blandet med konkurransedyktige rentenivåer kan du som kunde spare mye penger.

Santander kvitter seg med etableringsgebyret

Når folk må betale etableringsgebyr på forbrukslånet (se anbefalteforbrukslån.no for mer informasjon) fører det ofte til en del frustrasjon. Enda gebyret er ment å dekke administrasjon og opprettelse av lånet kan det oppfattes som noe urettferdig. Santander har derfor valgt å kvitte seg helt med lånet og dette gjenspeiler bankens fokus på kundetilfredshet. Santander er opprinnelig en Spansk bank som de siste årene har utvidet virksomheten sin til et stort antall land i Europa. I 2014 meddelte banken at de hadde kjøpt GE Money Banks Norske virksomhet, og dermed fikk de en betydelig kundeportefølje å håndtere i Norge. Siden den gang har selskapet fortsatt å utvide, og lansert nye spennende produkter slik som flexilånet.

Vær forsiktig med avgiftene

Prisen på forbrukslån gjenspeiles i den effektive renten, og det er denne du må fokusere på. Dersom du velger produkter slik som Flexilånet vil du se at du fort kan spare store summer. Dersom du for eksempel låner kr 20 000 vil du med et etableringsgebyr på kr 900, spare hele 4,5% i renter på lånet. Det er derfor enkelt å se hvorfor det lønner seg å velge et alternativ hvor man slipper etableringsgebyret.