Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis du planlegger å søke om forbrukslån, så har du sannsynligvis ambisjoner om at søknaden skal godkjennes. Da kan det være greit å følge våre beste tips og triks, slik at du i alle fall øker sjansene for at den blir innvilget, og ikke motsatt.

Ting å tenke på

Før du i det hele tatt søker, så vil det være viktig å sette seg inn i kravene til banken du søker hos. Det ser litt dumt ut som 18-åring å søke forbrukslån i en bank som tydelig krever at du er fylt 25 år. Bankene står fritt til å sette sine kriterier for søkerne, som at du må tjene så og så mye i løpet av et år, og ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Når du har sjekket dette, så kan du tenke på ting du kan gjøre for å forbedre søknaden din. Har du noen å søke sammen med (samboer, kjæreste, familiemedlem eller venn), så kan det øke sjansen for å få den summen dere ønsker. Samtidig er det viktig å ikke sprenge budsjettet – ikke søk om et forbrukslån som er større enn du trenger!

Opprydding

Dersom du har betalingsanmerkninger, så får du neppe godkjent søknaden. Da vil det være bedre å la være å sende den, og heller vente til dette har forsvunnet. Vurder også om du har noe du kan stille som sikkerhet for forbrukslånet, da vil bankene ofte vær mer medgjørlig.