Forbrukslån
Forbrukslån

Noen pusser opp kontinuerlig og andre gjør det når det virkelig trengs. Uansett så koster det mye penger å pusse opp hjemme. Det er de færreste som klarer å legge til side penger, som skal brukes når det blir nødvendig å gjøre forbedringer hjemme. Derfor blir lån ofte et alternativ når kjøkkenet skal byttes ut eller huset må ha nytt tak.

Økt boligverdi

Det er ikke alltid at banken er villig til å øke boliglånet slik at dere kan pusse opp. Derfor har det
blitt mer og mer vanlig å finansiere oppussing med et forbrukslån, slik at kommer i gang med utbedringene.

Selvsagt er et slikt lån en dyrere løsning, men det vil i siste ende alltid lønne seg å gjøre forbedringer i hjemmet. På den måten vil boligen øke i verdi og en får dermed igjen for investeringen.

Betal så mye du kan

Renten på et forbrukslån er noe høyere enn på et boliglån. Den laveste renten er på rundt 8% og den høyeste på mer enn 25%. Det kan derfor være en ide å sjekke hos de ulike långivere hvilken rente de kan tilby. I siste ende er det kredittvurderingen som avgjør hvilken rente du blir tilbudt, men det er store forskjeller på rentenivået blant bankene.

En løsning for å unngå å betale alt for mye i rente, er å be banken om refinansiering av boliglånet når oppussingen er ferdig. Som oftest vil boligen ha gått opp i verdi og du har derfor muligheten for å øke boliglånet. Dette vil gi deg midler til å innfri forbrukslånet og spare penger.