Forbrukslån
Forbrukslån

Det er ikke alt man kan klare å finansiere med det man har på bankkontoen. Derfor er forbrukslån blitt en løsning for mange nordmenn. Det finnes utallige tilbud på denne typen lån fra mange forskjellige banker. Hver bank har sine egne vilkår og betingelser for et usikret lån. Derfor er det alltid anbefalt å sammenligne disse mot hverandre.

Å søke et forbrukslån

Har du lyst til å søke et forbrukslån er det enkelt å søke, da søknadskjemaene er tilgjengelig på nett. Her fyller man inn de opplysningene man blir bedt om, samt legger ved enkelte dokumenter (kan variere fra bank til bank hvilke). Når du har sendt inn søknaden vil banken vurdere søknaden din. De foretar også en kredittsjekk på deg. Utfra denne sjekken setter banken renten på tilbudet til deg. Når du så får lånepapirene kan de signeres ved bruk av bank-ID, og deretter tar det kun kort tid til du har pengene.

Ting å huske på

Det er altså ikke komplisert å søke om et forbrukslån, men likevel er det noen ting man skal huske. Før du velger bank du tar opp lån hos må du sammenligne banker. Se hvor de ligger angående rentesatser og gebyrer. Sjekk også om de har egne vilkår for alder og årsinntekt for lånesøknader. Det vil i tillegg være smart å sjekke om det finnes ting som kan gjøre det lite kredittverdig. Har du hatt betalingsanmerkninger tidligere? Sjekk at disse er slettet. I tillegg kan det være smart å kvitte seg med annen smågjeld om du har muligheten til det.