Forbrukslån
Forbrukslån

Mens man ved et boliglån kan bruke så lenge som 30 år på å bli kvitt gjelden, så vil man med et forbrukslån bruke halvparten av tiden – og kanskje enda mindre. Og det lønner seg definitivt, ettersom slike lån har en langt dyrere rente enn et typisk boliglån, og vil derfor bli meget kostbart etter så lang tid.

Det er viktig å velge en aktør som gir deg et fleksibelt lån og som syns det er ok at du underveis må endre planen for å tilpasse deg din økonomiske situasjon.

Axo Finans

Axo Finans

Effektiv rente fra 15,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 334.
Sponset oppføring

Lendo

Lendo

Effektiv rente fra 14,01%, kr 140 000 o/5 år blir totalt kr 191 566.
Sponset oppføring

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.
Sponset oppføring

Slik er nedbetalingstiden

For forbrukslån (les mer her om slike lån) over kr 50 000, så vil man kunne bestemme nedbetalingstiden selv. Men som regel er den ikke over 15 år, og heller ikke under 5 år. De fleste lånene har en maksimal nedbetalingstid på 12 år, mens andre igjen har sin grense på 10 år.

For smålån og mindre forbrukslån vil grensen som regel være på maksimalt 5 år. Men her er gjerne renten så høy at det uansett vil lønne seg å nedbetale gjelden langt raskere enn dette.

Et forbrukslån med «evig» nedbetalingstid

Men i 2014 ble et ny bank stiftet, og Norge fikk et helt nytt forbrukslån, som er ganske så unikt. Lånet kommer fra Komplett Bank, og her bestemmer man faktisk selv sin egen nedbetalingstid. Det skjer i den grad at man selv hver eneste måned bestemmer hvor mye man vil betale i avdrag. I praksis er det altså snakk om et avdragsfritt forbrukslån – dersom man ønsker det.

Helt unikt og absolutt et av de beste forbrukslånene på markedet. Komplett Bank, altså!