Forbrukslån
Forbrukslån

Når du skal søke forbrukslån, så begynner du helt sikkert ikke allerede da å tenke på når pengene skal betales – det tar vi en annen gang. Men det er en skummel tanke å ha, ettersom man egentlig ikke vet hvor mye det vil gå utover ens personlige økonomi. Ved å bruke en kalkulator kan du beregne hvor mye du tåler å låne, og hvor mye du må betale tilbake hver måned.

Kalkulator for låneberegning

Når du søker om forbrukslån, så må du oppgi ønsket lånesum. Det er på ingen måte sikkert at det er denne summen du får låne, noe du selv kan få en indikasjon på forhånd ved å bruke en lånekalkulator. Her plotter du inn alle opplysninger om inntekt og alt annet som måtte være relevant.

Lånekalkulatoren vil da spytte ut et beløp som matcher de data som du har fylt inn, og du vet nå hvor mye din økonomi tåler at du tar opp et forbrukslån på.

Kalkulator for nedbetaling

Så skal lånet betales ned, da. Da kan man benytte en nedbetalingskalkulator, som viser hvor mye man må betale ned hver måned. Har man fått innvilget lån, så vil man naturligvis få en oversikt på dette hos banken. Men ved å bruke en kalkulator på forhånd, så kan du enkelt se om du faktisk har råd til å behandle det aktuelle forbrukslånet.