Forbrukslån
Forbrukslån

Kanskje syntes du renten var billig når du tok opp et forbrukslån for noen år siden, eller så var den faktisk billig på den tiden. Som kjent så er renten i stadig forandring, noe som betyr at du kan få en langt billigere rente ved å refinansiere det gamle forbrukslånet ditt.

Et godt eksempel på refinansiering

For å gjøre det tydelig for deg hvor mye du faktisk kan spare ved å refinansiere, så skal vi sette opp et konkret eksempel med to av lånene vi oftest anbefaler her på nettstedet. Det ene kommer fra Nordax Finans, og er det lånet «du har nå». Renten på dette lånet er på 19,30%. Det nye lånet, som du skal bruke for å betale ned det gamle forbrukslånet, har en rente på 16,70%.

Ser vi for oss at du har en utestående gjeld på kr 65 000 til Nordax, så vil du betale kr 33 580 i renter dersom du bruker fem år på å nedbetale gjelden. Refinansierer du forbrukslånet, så vil du kun betale kr 28 972!

Refinansiering gjør deg raskere gjeldfri

Med andre ord slipper du ikke å betale noe ved å refinansiere, men du kan altså spare ganske så mye i rentekostnader. For eksempelet ovenfor sparer man over kr 4 000, som man kan bruke på å bli gjeldfri fra forbrukslånet noen måneder tidligere.