Forbrukslån
Forbrukslån

Det er sikkert ikke så nøye hvor jeg låner pengene, jeg får jo det jeg trenger uansett, tenker du kanskje når du skal søke om forbrukslån. Da kan vi bare si at det er en tanke du bør legge fra deg med en gang! De ulike lånene har nemlig svært forskjellige betingelser, der renten kan være avgjørende for dine kostnader med lånet.

Bunn versus topp

Sammenligner vi to vilkårlige forbrukslån, der det ene er kjent for en noe lav rente, mens det andre er litt dyrere, så ser vi raskt hvor stor kostnadsforskjellen kan være bare på grunnlag av den effektive renten. Nordax Finans gir deg et lån med en gjennomsnittlig rente på 19,30%. I motsatt ende av skalaen finner vi yA Bank med sitt lån på 16,56%.

Låner du kr 65 000 og betaler ned over to år, vil det koste deg kr 93 635 hos yA Bank. Hos Nordax Finans koster det samme lånet deg kr 98 580.

Du kan spare penger

Med andre ord kan du spare hele 4945 kroner bare på å velge riktig lån. Disse pengene kan du for eksempel bruke på å betale ned avdrag, og du vil bli gjeldfri en god del måneder tidligere. Andre betingelser for forbrukslån kan også skille lån fra hverandre, så her gjelder det å sammenligne samtlige punkter.