Forbrukslån
Forbrukslån

Mange nordmenn sitter med forbrukslån som er et par år gamle. I dag er bankene flere, og tilbudet bredere (se oversikt over de beste lånene). Det alene gir deg som kunde større muligheter, da konkurransen bankene imellom kommer deg til gode. Å refinansiere et eldre lån nå kan spare en del penger for deg.

Ta opp et nytt lån og refinansier

Refinansiere er veien å gå for å spare penger på gamle forbrukslån. Det er ikke alle som er klar over at dette kan være en måte å spare penger på. Penger, som man heller kan benytte til å betale lånet raskere ned med. La oss si du sparer et par hundrelapper i måneden ved å refinansiere. Disse hundrelappene kan du heller betale inn på selve lånet, og med det spare enda mer på renteutgiftene. Hovedårsaken til at du vil komme bedre ut på et med et nytt lån er selvfølgelig rentenivået, som nå er lavt i forhold til tidligere. Samtidig vil du antakelig ha større sjanse til å få bankens beste rente nå, som du ikke fikk for et par år siden.

En av faktorene for en bedre rente – deg selv

Ja, faktisk er du en av faktorene for å få en bedre rente på et nytt forbrukslån. Når du ble kredittsjekket tidligere var du noen år yngre, antakelig lavere årsinntekt og kanskje skiftet adresse oftere. Nå, noen år senere, er livet mer stabilt, og kredittscoren din vil bli bedre av disse årsakene. Det betyr også lavere rente fra bankene. I tillegg til dette er styringsrenta nå lav, og det fører til lavere rente fra bankene. Finner man et virkelig godt lån, og refinansierer, kan man spare en god del.