Forbrukslån
Forbrukslån

Sliter du med gammel gjeld som du aldri blir kvitt? Du er ikke alene om det – svært mange nordmenn har opparbeidet seg dyr kredittkort- og lånegjeld, der man ikke klarer å behandle mer enn rentene på lånet. I så fall bør du oppsøke refinansiering, ettersom et helt nytt forbrukslån kan være redningen.

Derfor anbefaler vi refinansiering

Ved å refinansiere lånet blir du på ingen måte kvitt noe av gjelden du har, men du sikrer deg en bedre nedbetalingsavtale som vil gjøre at du blir gjeldfri langt raskere. Dette gjelder spesielt hvis du har gjeld til flere ulike kreditorer, ettersom du ved å refinansiere samler alle lånene dine hos en bank.

Dette blir ikke bare billigere for deg med tanke på rente- og gebyrkostnader, men du får samtidig kun en kreditor å forholde deg til. Dessuten vil sannsynligvis det nye forbrukslånet ditt ha bedre betingelser og gunstigere rente, slik at det egentlig ikke finnes noen grunner til å ikke refinansiere.

Et eksempel på refinansiering

La oss si at du har en samlet gjeld på kr 140 000 fordelt over to kredittkort og et gammelt forbrukslån. Renten på denne gjelden ligger mellom 18 – 35%. Ved å refinansiere betaler du ned all gjelden, og vil fremover kun betale renter på 15% til din nye långiver. Høres det ikke fantastisk ut?