Forbrukslån
Forbrukslån

Mange har i dag forskjellige lån, og noen ganger er disse lånene også tatt opp hos forskjellige lånetilbydere. Alt etter hvilke lån eller betingelser kan dette vøre gunstig, men i slike situasjoner vil det for en del lønne seg å undersøke muligheten for refinansiering. Det kan være seg med forbrukslån i bank eller hos andre lånetilbydere, for eksempel på nett. For andre igjen kan det kanskje lønne seg å beholde lånene slik de er.

Refinansiere med forbrukslån

Forbrukslån kan virke som en gunstig løsning på små, eller større økonomiske floker, og for mange er det det. Problemene kan oppstå når en kanskje har flere lån å betjene. Det er mye totalt i renteutgifter eller forskjellige betalingsbetingelser, som kan lage litt vansker i forhold til andre ting. Da er det gunstig å tenke på om refinansiering er en bedre mulighet. Det en da bør gjøre er å sjekke opp forskjellige lån og sammenligne disse. Deretter sammenligne de totale utgiftene på alle smålån. Til slutt sjekke om de totale kostnadene vil bli mindre. Blir de det er refinansiering et bedre alternativ.

Når bør du ikke refinansiere?

I enkelte tilfeller er kanskje ikke refinansiering den beste løsningen, da refinansiering også er noe avhengig av din natur. Du har kanskje funnet lånet du vil refinansiere med og vurderer opp og ned. Tenk over hvilken type du er og hvor mye penger kan du spare. Er du typen som kan komme til å bruke en del av lånet du søker for refinansiering til andre ting, slik at du likevel ikke løser inn alle smålån? Da er kanskje ikke refinansiering noe for deg. Da vil nemlig en refinansiering koste deg dyrere enn å ha de lånene du allerede har.