Forbrukslån
Forbrukslån

Skal man spare, eller skal man låne? Det er det evige spørsmålet i livet. De fleste er klar over at det er mer gunstig å spare, ettersom du da får renter på det beløpet du sparer. Men på en annen side så vil et forbrukslån sørge for at man får kjøpt det man skal med en gang, og kanskje betaler man det ned raskere enn man klarer å spare. Så skal man pusse opp med et forbrukslån, eller skal man spare i noen år til man har fått råd?

Forbrukslån kan være en god idé

Ser vi for oss at en oppussing er nødvendig innen kort tid, så er det langt bedre å låne penger til oppussing fremfor å la rommet/bygningen forfalle mens man sparer. I lengden vil man da faktisk spare på å betale renter fremfor å se at kontoen vokser sakte.

De fleste vil også være langt mer villige til å betale ned lånet kjapt fremfor hvor mye man klarer å spare i måneden. Motivasjonen for å bli gjeldfri er stor, derfor kan det faktisk lønne seg med et forbrukslån til oppussing.

Blir en vurderingssak

Har dere allerede mye gjeld, så kan det være nødvendig å spare. Hvis ikke vil dere betale alt for mye i rentekostnader i måneden, og det vil ikke være lønnsomt. Forbrukslån har ofte noe høye renter, slik at dere kanskje må ut med mer enn økonomien deres faktisk tåler.