Forbrukslån
Forbrukslån

Det er mange godt etablerte banker på lånemarkedet, som for eksempel Santander eller BB Finans. Utlånsbransjen er blitt en bransje med mer konkurranse om kundene, og dermed dukker det også opp nykommere. Ikke alle er nykommere i eget land, men er ny for oss i Norge. Vi har sett på to som tilbyr forbrukslån.

Nordax Finans

Nordax Finans er en nykommer i Norge. Finansselskapet er opprinnelig svensk og har sin ekspertise på forbrukslån. Her kan få lån helt opp til kr 400 000, og en maksimal nedbetalingstid på 15 år. Det er verdt å merke seg at de har en nedre aldersgrense for lån på 23 år. Låner du kr 65 000 hos Nordax vil den generelle effektive renten være på 19,30%, og da betaler du ned hele lånet på 5 år. Den effektive renten inkluderer etableringsgebyr på kr 1 475 og termingebyrer på kr 65. Renten hver enkelt vil få settes etter at du er blitt kredittsjekket, og kan både bli lavere og høyere.

Komplett Bank

Komplett Bank er en norsk nykommer i 2014. Denne banken kan tilby deg lån mellom kr 10 000 og kr 400 000. Aldersgrensen nedad for å få lån her er litt lavere enn foregående bank, 20 år. Komplett Bank setter gjennomsnittlig effektiv rente til 16,90% for lån på kr 65 000 som betales over 5 år. Hva den reelle renten for ditt forbrukslån vil bli får du vite når du er blitt kredittsjekket, og får lånetilbudet. Den effektive renten her inneholder også etablerings – og termingebyrer, på henholdsvis kr 640 og kr 35.