Forbrukslån
Forbrukslån

Det finnes mange nettsider som sammenligner forbrukslån – som for eksempel vår egen. Men ofte kan det være interessant å lese hva de store nettsidene i Norge mener om slike lån, og hvor de mener at du bør søke om dem. Vi skal nå se på hva et par av de største forbrukersidene mener du bør gjøre.

DinSide tester forbrukslån

Landets største forbrukernettsted, DinSide, har nylig gjort en sammenligning av forbrukslån på det norske markedet, der de tar for seg både lokale sparebanker og rene internettbanker. I sammenligningen kan du enkelt se hvem som tilbyr det billigste forbrukslånet, og det er lett å se at enkelte lån er dyrere enn andre.

I DinSides test er det billigste forbrukslånet fra Bien Sparebank, der den effektive renten er på habile 8,1%, mens det dyreste lånet i testen kommer fra Fokus Bank og har en rente på hele 25,3%.

Dine Penger er kritisk

Konkurrenten til DinSide, som heter Dine Penger og eies av samme selskap som eier blant annet VG Nett, er mer kritiske til forbrukslån. De skriver mye om hvor mange som faktisk søker om forbrukslån, og hvor ille det kan gå utover ens personlige økonomi. Derfor er det tydelig å se at ekspertene er sidestilte i om at forbrukslån faktisk er billige eller ei.

Men tallene fra DinSides test viser at de absolutt kan være det.