Forbrukslån
Forbrukslån

Norske forbrukslån 2018 kan brukes til mangt og mye. Det var kanskje tidligere vanlig å bruke slike lån til nettopp forbruk, men i dag brukes lånene oftest som finansieringshjelp til å få gjennomført ulike prosjekter. Siden et forbrukslån koster penger, så bør du bruke det til noe fornuftig og det å bytte ut slitte møbler eller holde boligen i god stand er som regel fornuftig. Det er ikke alltid enkelt å legge penger til side, slik at du kan bytte ut det gamle kjøkkenet eller installere en varmepumpe for å spare strøm. Det er her at forbrukslånet kommer inn i bildet. Banken blander seg ikke opp i hva lånet skal brukes til og du trenger heller ikke å stille med sikkerhet for lånet. Det viktigste for bankene er at lånet blir betalt tilbake som avtalt.

Ulike aktører

Utvalget av banker og finansieringsselskaper som tilbyr norske forbrukslån er veldig stort. Mange tilbyr lån fra kr 5000 og inntil kr 350 000, men det er selvsagt også mange banker hvor du får låne opptil en halv million kroner. Men, uansett hvor mye du søker om, så er det ikke alltid du får låne hele beløpet. Dette kommer an på resultatet av en kredittvurdering. Flere banker vil også stille krav om at dere må være to som søker sammen om dere skal låne mer enn kr 200 000. Hvor lang tid du kan bruke på å betale lånet tilbake er litt forskjellig, men de fleste har 15 år som den maksimale grensen.

Rente på norske forbrukslån

Den kjedelige delen med lån er rentene. Men det er nå engang slik at skal du låne penger, så må du betale dem tilbake med renter. Ved siden av rentene må du som regel også betale et termingebyr og et etableringsgebyr når lånet blir opprettet. Hvor mye du må betale i rente avhenger igjen av kredittvurderingen. Hos mange banker er den laveste effektive renten på mindre enn 10 %. Blant disse finner vi Bank Norwegian, Opp Finans, Santander og Komplett Bank for å nevne noen. De fleste som får innvilget norske forbrukslån må nok regne med å betale mellom 12-15 % i effektiv rente. Skal du få godkjent en rente på mindre enn 10 % så må du ha en veldig solid økonomi med en høy inntekt.