Forbrukslån
Forbrukslån

Det er alltid greit å ha et kredittkort tilgjengelig til å betale ting med. Samtidig som det er et betalingsmiddel kan man oppnå rabatter eller cash-points. Bakdelen med et kredittkort kommer den dagen du ikke er i stand til å betjene gjelden, og dyre renter begynner å løpe. Foregår dette over tid blir det kostbart. Å benytte et forbrukslån til å betale kredittkort blir da en rimeligere løsning.

Gjeld på et kredittkort

Kredittkort benyttes oftere og oftere til betaling i Norge. Enkelt, raskt og penger tilgjengelig til enhver tid. Har man en ryddig og oversiktlig økonomi er kortbruk både greit og rimelig. Problemene oppstår, om man ikke klarer betale gjelden, innen den rentefrie perioden på kortet. Da begynner renten på et kredittkort å løpe, og det fra dag en (dagen du begynte bruke av kreditten). Dette gjelder også om du har kun betalt ned noe av den benyttede kreditten. Over tid vil opp mot 30-35% rente bli veldig kostbart. Det vil for de fleste lønne seg å vurdere å ta opp et forbrukslån til å betale kredittkortet. Gjeld har du fortsatt, men en atskillig rimeligere gjeld.

Refinansiere et kredittkort

Forbrukslån ligger generelt med en effektiv rente mellom 15%-19%. Selv uten å regne på det vil man forstå at denne renten vil bli rimeligere enn renter opp mot 35%. Har du høy kredittkortgjeld vil det absolutt lønne seg å refinansiere. Det vil si at man tar opp et forbrukslån til å betale kredittkort, og gjelden. Noen banker vil i tillegg til lånet gi deg økonomisk veiledning, som OPP Finans gjør. Hos andre banker kan man søke et ordinært forbrukslån, og benytte dette til å løse ut kortgjelden. Innen du søker et forbrukslån, sammenlign forskjellige banker. Velg banken med de lavest mulig totale kostnadene. Det er da du virkelig sparer penger.