Forbrukslån
Forbrukslån

Når man ser at man har behov for en ekstra slump penger kan det noen ganger være litt kinkig å se hva som vil passe best, av forbrukslån og kredittkort. Derfor er det viktig at du vurderer hvordan de ekstra pengene skal brukes.

Derfor forbrukslån

Trenger du en god slump penger, men med en stor utbetaling på en gang, bør du velge forbrukslån. Samtidig passer lån godt for de som trenger å ha kontroll på alle utgiftene, og som ønsker forutsigbarhet. Når du får lånet får du også en nedbetalingsplan, som spesifiserer alle innbetalingene og du vet alltid hvor mye du skal betale. Denne faste månedlige strukturen får en ikke ved å velge kredittkort. I tillegg er rentene på lån som regel betydelig lavere enn på et kort, og det vil også spille inn på vurderingen din. På samme måte, som ved kredittkortgjeld, kan du betale ned lån raskere enn planlagt om du ønsker det.

Kredittkort velges når…

Ser du at du med jevne mellomrom trenger noe mer penger, enn du har tilgjengelig hver måned, vil kredittkort kanskje passe deg best. Da har du tilgang til ekstra penger når det skulle være (så lenge du ikke har benyttet hele kreditten). Velges kort, fremfor forbrukslån, bør en huske at kontrollen må man holde selv. Her er ingen betalingsplan, annet enn faktura hver måned med minimumsbeløpet, som må betales. Rentene på kredittkort er noe høyere enn lån, men rentene kan unngås. Kort har en rentefri periode, og betales all benyttet kreditt er dette en rentefri kreditt. Kort passer deg som har disiplin og kontroll på økonomien. Et annet alternativ er lån som virker som en brukskreditt (les omtale av Komplett Bank som tilbyr dette).