Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån + et kredittkort med benyttet kreditt. Nei, det høres ikke ille ut om en kun ser det på denne måten. Ille blir det om man ikke kan betjene denne gjelden, og dessverre befinner mange seg i en slik situasjon. Derfor bør man se nærmere på hva en egentlig betaler, og vurdere refinansiering. Les mer om refinanisering av forbrukslån her.

En nærmere kikk på rente- og gebyrutgifter

Har man forbrukslån i en bank, og kredittkort i en annen bank, kan man fort glemme å se disse utgiftene i sammenheng. Det er kanskje ikke før en ser det begynner bli vanskelig å betjene gjelden en begynner å studere utgiftene mer nøye. La oss si at du betaler rundt kr 750 i månedlige ekstrautgifter på lånet ditt (kr 50 000). Banken du har kredittkortet i krever deg for ca kr 240 pr mnd i renter/gebyrer (kr 10 000 i benyttet kreditt). Totalt betaler du altså nært kr 1 000 pr måned i kun renter/gebyrer. Det er dette beløpet du kan redusere ved refinansiering. Les også: Slik fikser du lavere rente på lånet ditt.

Kutte kostnader

Vurderer du nå refinansiering kan du finne flere banker her hos oss som kan hjelpe med det. Ser du på Santander Consumer Bank og OPP Finans ser du fort at her er muligheter for å spare penger med å ta opp et nytt forbrukslån fra disse. Et lån på kr 60 000 fra disse bankene vil i gjennomsnitt koste kr 700 i renter/gebyr pr måned. Sammenligner vi dette med eksemplet ovenfor er det kr 350 mindre pr måned (kr 1 050 – kr 700). Du vil fortsatt ha samme mengde gjeld men vil spare kr 4 200 pr år på rente- og gebyrutgifter. Benytter du disse ekstra kronene til å betale lånet raskere sparer du enda mer.