Forbrukslån
Forbrukslån

Drømmebilen står og venter på deg, men det er kun ett hinder på veien – den skal finansieres. Da kan et forbrukslån virke som den beste løsningen, men vil det egentlig være det? Det spørs veldig, og alt avhenger av din økonomiske situasjon.

Forbrukslån kan anbefales

For selv om vi liker å anbefale forbrukslån, så er vi nødt til å være realistiske. Dersom du skal kjøpe bil, så vil et dedikert billån være den beste løsningen. Da kan du få en rente mellom 5-10%, mens et forbrukslån vil ligge et sted mellom 10-20%. Med andre ord vil et billån være billigere, noe vi ikke skal legge skjul på.

Men – og det er et stort men – ved et billån må man ofte stille sikkerhet, i form av egenkapital. Kanskje får man ikke et slikt lån i det hele tatt, på grunn av alder eller inntekt. Et forbrukslån er derimot langt mer tilgjengelig – og kan være løsningen på drømmen om ny bil!

Forbrukslån som egenkapital

Et annet alternativ kan være å ta opp et forbrukslån for å dekke den egenkapitalen som et dedikert billån krever. Det kan bli billigere i lengden, og det må nesten regnes ut individuelt etter kjøpesum og lånesum. Dette er nok uansett en bedre idé enn å finansiere hele bilkjøpet med et slikt lån, og vil garantert gi en mer fleksibel hverdag.