Forbrukslån
Forbrukslån

Det er fullt mulig å prute i banken på et boliglån og eventuelt billån. Dette da også din ordinære bank setter renter individuelt, til en viss grad i alle fall. Banken vurderer flere forhold før du får et rentetilbud. Det handler mye om hvilket forhold du har til banken din. Har du et godt og langt kundeforhold er det lettere enn om du er ny kunde. I tillegg til dette kommer inntekt og andre økonomiske forpliktelser. Du kan faktisk også prute på forbrukslån.

Dette styrer renten fra banken

Renten, som bankene setter på utlån av penger, styres av flere faktorer. En av disse er styringsrenta fra Norges bank. Det er renten bankene betaler til for å låne penger derfra. Dette er altså renta som er utgangspunktet for din rente på et forbrukslån. Deretter tilkommer det banken vil ha for å dekke sine utgifter og få inntjening på et lån. (Det er noe mer komplisert enn så, men la oss holde det enkelt.) Dermed er det ingen automatikk i, at om Norges bank setter ned renta, at din rente går ned like mye. Det er vanlig at renta på ditt lån går ned også, men over tid og ikke like mye.

Kan rente på forbrukslån prutes ned

Lån kan man i dag få nesten «hvor som helst», din ordinære bank, finansselskaper og andre. Valget er bredt. Rentenivået er variabelt og det gjelder også vilkår/betingelsene for forbrukslån. Tenker du kun nett når du leter etter et forbrukslån? Vær klar over at også din ordinære bank kan tilby deg dette. Det er i denne banken du har best sjanse til å prute renta ned noe. Det kan du klare om du er en god og lojal kunde. Din ordinære bank kredittsjekker deg og, men kundeforhold teller. Er ikke dette en mulighet kan du ta opp et nytt forbrukslån hos andre, og eventuelt løse inn et dyrere.