Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån er helt klart den letteste måten å skaffe seg penger på i Norge, dersom man ikke har noen å spørre om et privat lån. Utbetalingen og søkeprosessen er rask og effektiv, og man kan bruke pengene på hva man vil. Derfor er det helt sikkert mange som lurer på om man kan søke om et slikt lån.

De vanligste kravene

Å låne penger dersom man ikke har fast jobb er sannsynligvis en dårlig idé, ettersom lånet bør betales tilbake så raskt som mulig for å unngå alt for store kostnader. Derfor har de fleste bankene et krav om at du har en så og så høy inntekt før de låner deg penger. Vanligvis må man tjene minst kr 150 000 til kr 200 000 i løpet av ett år for å i det hele tatt få et forbrukslån.

Videre så vil også aldersgrensen være en hindring for noen. Enkelte banker praktiserer en aldersgrense på 18 eller 20 år, men de aller fleste vil kreve at du er minst 23 eller 25 år.

Tidligere låneavtaler

Hvis du har tatt opp et forbrukslån tidligere, et kredittkort eller misligholdt en avtale med en kreditor, så har det blitt fanget opp av systemet. Da vil også banken finne ut av det når de utfører en kredittsjekk av deg, og du kan sannsynligvis vinke farvel til lånet ditt.