Forbrukslån
Forbrukslån

Det som gjør at forbrukslån skiller seg fra andre typer lån er at det mangler sikkerhet i låntakers eiendeler. Dersom du låner penger på denne måten vil banken/utlåner gi deg pengene uten å kreve pant i f.eks bolig, eller at de kan selge bilen din dersom lånet misligholdes. Dermed er det naturligvis mye viktigere for banken å vurdere inntekten din slik at de kan danne seg et bedre bilde av hvilken risiko de løper ved å låne deg penger. Inntekt og gjeld er de to desidert viktigste faktorene som sammen hjelper banken danne seg et bilde av hvilken risiko du utgjør som låntaker.

Disse vilkårene på forbrukslånet påvirkes

En av måtene forbrukslånet blir påvirket av inntekten er den renten du betaler. Dersom du har en høy inntekt og lav gjeld vil det ha en positiv effekt på den effektive renten. I skrivende stund kan du spare over 11% hos de beste tilbyderne av forbrukslån dersom du har en god inntekt og lav gjeld. Videre vil inntekten ha mye å si for lånesummen. Ofte vil folk prøve å låne mer penger enn det banken er komfortabel med da inntekten legges til grunn i vurderingen. I slike tilfeller vil man enten få avslag på søknaden eller bli tilbudt en lavere lånesum som kompensasjon.

Gjør undersøkelser på forhånd

Det er viktig at du gjør en del undersøkelser på forhånd for å se om privatøkonomien din tåler et forbrukslån. Først av alt må du regne ut hva du har tilgjengelig hver måned, ettersom dette indikerer hva du kan bruke til å dekke rentekostnadene. Dersom du har mye penger til overs er det ikke noe i veien for å ta opp et forbrukslån (se denne siden for mer informasjon om denne typen lån) og dermed realisere drømmene du har båret på over lenger tid. Vær likevel forsiktig, og bruk et konservativt anslag da du regner ut den månedlige summen du har tilgjengelig.