Forbrukslån
Forbrukslån

I Norge har bruken av forbrukslån økt de siste årene. Grunnene til dette er varierte, men først av alt er dette et produkt som tilbyr mye fleksibilitet og gode betingelser. Banker forteller at flere kunder spør om det finnes noen begrensninger på hva pengene de låner kan brukes til. Svaret på dette er nei, og forbrukslån er et av ytterst få låneprodukter som kommer uten begrensninger. Mange andre låneformer gjør det klart at pengene må gå til et spesifikt formål, og et velkjent eksempel på dette er billån. Her vil banken kreve at man bruker hele lånesummen til å betale for bilen, og dette medfører mindre fleksibilitet.

Ingen krav

De selskapene som tilbyr forbrukslån (klikk her for oversikten) vil oftest spørre hva lånet går til for å få en bedre oversikt. Dette betyr likevel ikke at de vil kreve at pengene går til et visst produkt eller tjeneste. I utrykket forbruk ligger det en implisitt antydning at pengene kan gå til innkjøp av alle typer varer. Det er viktig å være ærlig med den som låner ut penger, men det er også viktig å få frem at forbrukslån ikke kommer med noen krav. Grunnen til at det ikke finnes krav er først og fremst at låntakere bruker penger til så mange varierte formål. Reise, oppussing og kjøp av nytt inventar er noen av de mest populære bruksområdene.

Fleksible betingelser

Det som gjør forbrukslån så populært er at det mangler begrensninger på bruken av pengene. I tillegg har du full kontroll over lånesum og nedbetalingstid og dette gir stor frihet i henhold til hva du ønsker å oppnå. På markedet er det mange forskjellige låneformer skreddersydd til diverse formål. Billån er et eksempel på dette, hvor lånesummen utelukkende går til kjøp av bil og forsikring. Forbrukslån har ofte svært konkurransedyktige rentenivåer, og dette fører til at man ofte kan låne penger til enda lavere priser med forbrukslån sammenlignet med andre spesiallån.