Forbrukslån
Forbrukslån

Å betale et lån tilbake koster mer enn hva man opprinnelig lånte, og det vet vi alle. Ser du etter et godt forbrukslån vil du raskt oppdage at tilbudene er mange. Det er små lån og store, lave til høye renter og forskjellig nedbetalingstid. Derfor er det viktig å sammenligne (sammenlign her hos oss) slik at man får lånet så rimelig som mulig.

Kostnader

Forbrukslån er lån uten sikkerhet, som vil si at du ikke må stille pant for lånebeløpet. Denne formen for lån er en noe større risiko for bankene, og derfor settes renter også høyere enn for et lån med sikkerhet. I tillegg til rentene kommer gebyrer. Det finnes ofte både etableringsgebyrer og termingebyrer, og disse fordyrer også lånet. Noen banker har kuttet gebyrene, og alle kostnadene er bakt inn i den effektive renten. Santander Consumer Bank har blant annet et slikt tilbud om du vil låne opptil kr 70 000. Hvor mye du må betale totalt vil også avhenge av hvor lang tid du bruker på å betale lånet. Lang nedbetalingstid betyr mer kostnader.

Renter på et forbrukslån

Forbrukslån kan variere mye når det gjelder renter, og et par prosent forskjell er faktisk en god slump penger over tid. Derfor skal du sammenligne forskjellige tilbud, og fra forskjellige banker. Benytt bankenes låneeksempler for å få en pekepinn på hva renten kan bli, men husk at dette er kun eksempler. Den endelige renten setter bankene individuelt utfra en kredittsjekk. Du syns kanskje det er vanskelig å se ut fra bankenes regneeksempler hva som vil lønne seg, og da kan du benytte en låneagent. Da sender du inn en søknad om lån og vil få flere tilbud tilbake.