Forbrukslån
Forbrukslån

Å benytte kredittkort på ferie, spesielt i utlandet, er å anbefale. Dessverre viser det seg, at enkelte mister noe av oversikten, for hvor mye penger man har brukt. I enkelte tilfeller klarer man ikke betale ned den benyttede kreditten, og ender opp med høye renter over lang tid. Er du i en slik situasjon vil et forbrukslån være til hjelp – i form av refinansiering.

Forbrukslån som økonomisk hjelp

Noen vil kanskje si at et forbrukslån aldri er til økonomisk hjelp, og i enkelte tilfeller er det riktig, i andre ikke. Har du mye kredittkortgjeld etter sommerferien vil lånet hjelpe deg. Ubetalt kredittgjeld har fort en effektiv rente fra 25% og oppover. Over 1-2 år utgjør dette rimelig mye penger. Forbrukslån ligger generelt i rentenivået 14%-20%, man trenger ikke være matematisk geni for å skjønne at lån vil bli rimeligere, i denne situasjonen. Derfor tilbyr også mange banker refinansiering av gjeld, som for eksempel Santander Consumer Bank og OPP Finans. Her har man muligheten til å få usikrede lån til en gunstig rente.

Slik gjør du

Det første du gjør er selvsagt å få full oversikt over den gjelden du har. Deretter må du sammenligne de forskjellige forbrukslån bankene tilbyr, og hvilke vilkår en lånesøknad har. Ønsker du ikke gjøre denne jobben selv kan du benytte en låneagent, som for eksempel Lendo (samarbeider med 10 forskjellige banker). Velg det beste tilbudet du får, og som er så lavt rentemessig som mulig. Det vil lønne seg å løse inn den gamle gjelden raskt, så benytt derfor muligheten bruk av Bank-ID gir (rask signering av lånesøknad og låneavtale).