Forbrukslån
Forbrukslån

Selv om forbrukslån har mange fordeler – som at du kan bruke pengene på akkurat hva du vil uten å stille sikkerhet – så er det mange som tror at lånene må være dyre. Når vi nå skriver 2014 er det langt fra tilfellet, og man kan finne flere slike lån på markedet som har ganske så lav rente.

Den laveste renten vi har sett

Etter å ha søkt på nettet hver eneste uke i flere år, har vi kommet over flere gode forbrukslån. Den laveste nominelle renten vi har vært innom, er på 7,9%. Det tilsvarer nesten et godt billån, og er altså en svært god rente! Husk bare at den reelle kostnaden får man først når man sammenligner den effektive renten.

På sistnevnte har vi sett forbrukslån med en effektiv rente på tett under 10%. Det er også en veldig god rente, men for å få denne skal du ha en relativt god økonomi, noe du leser mer om i neste avsnitt.

Hvordan får man god rente på forbrukslån?

Renten fastsettes individuelt etter hvem som søker om lånet. For å få en god rente på et forbrukslån (se anbefalte lån uten sikkerhet på forsiden), er du dermed avhengig av høy inntekt. I tillegg vil andre faktorer være avgjørende, som betalingsevne, varierende inntekt, alder og så videre.