Forbrukslån
Forbrukslån

Dersom du tenker å søke om forbrukslån, er det lurt å sette seg inn i hvilken informasjon som kreves. Banken trenger enkelte dokumenter og opplysninger for å få en oversikt over økonomien din i forhold til ønsket lånebeløp. Enkelte steder er det mulig å få lån på dagen, forutsatt at du har muligheten til elektronisk signering.

Påkrevd informasjon

Det lønner seg å vite kva som kreves for å søke om forbrukslån. Du må sende inn en kopi av siste lønnsslipp, siste selvangivelse, og gyldig legitimasjon. Det kreves også enkelte personopplysninger, slik som din folkeregistrerte adresse og personnummer. Er det en medsøker på samme lån, må begge parter oppgi denne informasjonen. De som er selvstendig næringsdrivende må ha vært i sin virksomhet i minst ett år, for å kunne kvalifiseres for et forbrukslån. I tillegg til selvangivelsen må de også sende inn næringsoppgave eller regnskap, og det foreløpige regnskapet for gjeldene år. Alle sidene på både næringsoppgaven og selvangivelsen må sendes inn.

Raskere søknadsprosess med BankID

Et avgjørende moment for en raskere søknadsprosess, er BankID. Dette er en identifiseringsmetode der du signerer elektronisk. Søknadsprosessen går atskillig raskere, og du kan i enkelte tilfeller få forbrukslån på dagen. Uten BankID, kan det ta opp til tre uker før du får resultatet. Noen banker tilbyr kun elektronisk signering. For å sende inn en elektronisk søknad, kan du skanne inn dokumentene som påkreves, og svare på de aktuelle spørsmålene som stilles. Selvangivelsen din kan du enkelt laste ned fra Altinn. Dersom du har BankID benytter du det til å fullføre søknaden. Har du ikke denne muligheten, vil det ta mange dager før du får resultatet på din søknad om forbrukslån.