Forbrukslån
Forbrukslån

Du har mest sannsynlig sett ulike reklamer på tv for forbrukslån, der bankene reklamerer med at du kan låne penger uten sikkerhet. For de som ikke er bevandret innen ”forbrukslån-verdenen”, kan det være forvirrende å vite nøyaktig hva banken mener når de sier ”uten sikkerhet”. Skal du låne penger uten sikkerhet, er det flere kriterier banken setter som du må være klar over.

Kriterier for å få lån uten sikkerhet

Banken du søker lån av vil selvfølgelig forsikre seg om at du som kunde kan betale tilbake. Ellers taper banken penger, og dette er noe banken selvsagt ikke ønsker. Kriteriene bankene stiller for å gi lån uten sikkerhet er stort sett de samme, i noen få tilfeller har banken kanskje ett eget kriterium, for å innvilge lån. I Norge har ikke bankene lov å gi forbrukslån dersom du ikke har en fast inntekt. Forbrukslån gis ikke til personer under 18 år, de fleste banker har en aldersgrense på 21 år. Videre vurderer bankene din betalingsevne, de setter din inntekt opp mot din gjeld. Har du betalingsanmerkninger vil dette påvirke en lånesøknad i negativ retning, hos de fleste banker.

Avslag på lånesøknad

Har du ikke årsinntekt nok, for mye gjeld i forhold til inntekt, eller betalingsanmerkninger, får du av de fleste banker avslag på din søknad, om forbrukslån uten sikkerhet. Banken vil ha en garanti, for at de får pengene sine tilbake. Hva nå, spør mange seg, vell, det finnes håp. Noen banker opererer med litt andre løsninger, en andre. Dette gjelder spesielt om du har betalingsanmerkninger. Da kan du for eksempel søke lån hos Zen Banking. Zen Banking er en låneagent som samarbeider med ulike banker. De tilbyr forbrukslån, men de krever at du eier din egen bolig. Da tar banken pant i din bolig, for å innvilge forbrukslånet ditt. Dette er nå ett forbrukslån med sikkerhet. Tenk deg nøye om du virkelig har råd, før du velger å ta pant i egen bolig.