Forbrukslån
Forbrukslån

Hva er egentlig greia med forbrukslån, og hva kan man bruke det til? Mange nordmenn har et negativt forhold til slike lån (klikk her for å se ulike forbrukslån i Norge), takket være ryktespredning og propaganda. For det alle ikke vet er at slike lån har langt flere fordeler enn ulemper – blant annet kan du bruke pengene på hva du vil!

Akkurat på hva du vil

Det fine med forbrukslån er at banken ikke har noe behov eller interesse av å spørre deg hva du skal bruke pengene på. Dermed kan du søke om et slikt lån enten du skal på guttetur til syden, eller behøver penger for å pusse opp badet. Det er ene og alene ditt valg – og ingen behøver å vite hva du bruker pengene på!

Denne friheten gjør at forbrukslån er svært fristende for mange nordmenn. Husk bare at friheten koster, i form av renter og gebyrer. Finner du et godt forbrukslån er dette nødvendigvis ikke så ille heller.

Forbrukslån uten sikkerhet

Den andre, store fordelen med forbrukslån, er at de kommer uten sikkerhet. Ikke nok med at du kan bruke pengene på hva du vil, men du behøver heller ikke stille egenkapital eller gjenstander som sikkerhet for å få låne! Dette gjør at lånetypen er svært tilgjengelig for folk flest, og forklarer kanskje hvorfor slike lån er de mest populære i Norge.