Forbrukslån
Forbrukslån

Når du søker om et forbrukslån uten sikkerhet er det ingen som spør deg om hva du skal bruke pengene til. Dette betyr at du i prinsippet kan bruke dem til akkurat hva du måtte ønske. Det er dog viktig å huske på at lånet skal betales tilbake og det derfor vil være fornuftig å bruke dem til noe en får nytte av. Derfor bør du tenke deg om to ganger før du tar opp et forbrukslån for å dra på en drømmeferie. Her er noe av det mest vanlige et forbrukslån brukes til.

Oppussing

Det er skikkelig populært å pusse opp hjemme. Litt avhengig av hva som skal pusses opp, så koster det gjerne en del penger. Mange søker derfor om et forbrukslån når de skal bytte kjøkken, bad eller kanskje sette hytta i stand. Det koster en del i renteutgifter, men ofte får du dette igjen ved at boligen øker i verdi.

Refinansiering

Mange har smålån eller kredittkort som ikke har blitt betalt slik det skal. Smålån og kredittkortgjeld er dyre da rentesatsen gjerne er på minimum 25%. Det kan derfor lønne seg å søke om et forbrukslån til en lavere rente. På den måten får en betalt ut dyr kredittkortgjeld og eventuelt andre små lån. Det kan være smart å få samlet alt i et lån med en lavere rente.

Uforutsette utgifter

Det skjer dessverre at ting går i stykker. Vaskemaskinen ryker, kjøleskapet vil ikke mer og bilen må ha ny girkasse. Og selvfølgelig skjer dette gjerne på samme gang. Da blir et forbrukslån ofte løsningen, da det er vanskelig å klarer seg uten disse tingene.