Forbrukslån
Forbrukslån

Som oftest når man hører om noen som har havnet i en kjip, økonomisk situasjon, så er det forbrukslån og kredittkort involvert.

Felles for mange av tilfellene er at problemene kunne vært unngått, og i alle fall vært mye mindre dersom man bare hadde tatt tak i de tidsnok. Det har også utrolig mye å si hvor man har gjelden sin, og om man kan refinansiere gjelden i ett nytt lån.

Axo Finans

Axo Finans

Effektiv rente fra 15,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 334.
Sponset oppføring

Lendo

Lendo

Effektiv rente fra 14,01%, kr 140 000 o/5 år blir totalt kr 191 566.
Sponset oppføring

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.
Sponset oppføring

Sliter du med dyre forbrukslån?

Det enkleste rådet kommer først: Ikke la problemene dine vokse. Den største utfordringen med et forbrukslån er at renten er relativt høy, ofte opp mot 18-19%. Det gjør at man kanskje vil ha nok med å betale rentekostnadene, og derfor ikke blir kvitt noe av gjelden. Samtidig har man kanskje ikke klart å betale dette noen måneder, og får strafferente i tillegg.

Så lenge du er åpen om problemene dine, så kan du bli kvitt de mye enklere. Ta for eksempel kontakt med banken og hør om det er mulig med avdragsfrie perioder, eller hør med familie og venner om de kan gi deg et lite, privat lån uten renter. Mulighetene er mange.

Refinansiering av forbrukslån

Et godt alternativ vil også være å refinansiere. Kanskje kan du nedbetale det dyre lånet du har nå, og erstatte det med et bedre forbrukslån. Da betaler du mindre i renter, og blir fortere gjeldfri. Eier du bolig så kan du sjekke om denne har steget i verdi, for å deretter utvide boliglånet og slette forbrukslånet.