Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån kommer uten sikkerhet, og det er banken som tar en sjanse, når de låner deg penger. Selv om kredittverdigheten din er god er det likevel en risiko for bankene. Derfor har bankene satt opp enkelte minstekrav for å få lån. De kan være like, men også forskjellige, fra bank til bank.

Vilkår for lån

Når du ser på omtalene våre for de forskjellige bankene legger du kanskje merke til delen vi kaller «vilkår for lån». Her har vi listet opp hva banken har som et minimumskrav, for at du i det hele tatt kan søke om forbrukslån. Disse vilkårene går ofte ut på det samme, men med noen variasjoner. Generelt kan man si at bankene setter en aldersgrense nedad for lån. I tillegg kommer det krav om at du ikke kan ha noen pågående inkassosaker/aktive betalingsanmerkninger. Det er heller ingen overraskelse at du må ha en viss inntekt. Disse tre vilkårene vil man finne hos de aller fleste utlånere.

Forskjeller i vilkår

Ser man mer nøye på vilkår for lån kommer forskjellene frem. Ser man for eksempel på Ikano Bank og re:member lev er aldersgrensen forskjellig. Ikano krever at du er fylt 23 år, mens re:member har 18 år som laveste aldersgrense. Forskjellene kommer også frem når det gjelder krav om inntekt. Re:member krever at du har en eller annen form for fast inntekt. Ikano setter et minstekrav på kr 200 000 i årsinntekt. Likheten hos disse to bankene ligger i kravet om ingen betalingsanmerkninger. Ingen av disse gir deg lån med betalingsanmerkning. Selv om du er innenfor bankers vilkår skal man ikke glemme av kredittsjekken. Den gjør alle bankene, og er mest avgjørende for rentenivå, og om du får lånet.