Forbrukslån
Forbrukslån

Leser du litt på nettet eller glor på TV-skjermen, så har du garantert sett reklamer for norske forbrukslån. Det reklameres ofte med at lånene er uten sikkerhet, noe du helt sikkert har fått med deg. Men er du egentlig klar over hva det betyr at et lån er uten sikkerhet?

Her er våre anbefalinger for de beste lånene uten sikkerhet.

Axo Finans

Axo Finans

Effektiv rente fra 15,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 92 334.
Sponset oppføring

Lendo

Lendo

Effektiv rente fra 14,01%, kr 140 000 o/5 år blir totalt kr 191 566.
Sponset oppføring

Bank Norwegian

Bank Norwegian

Effektiv rente fra 17,80%, kr 65 000 o/5 år blir totalt kr 95 872.
Sponset oppføring

Forbrukslån uten sikkerhet

At lånet er uten sikkerhet betyr rett og slett at du ikke behøver å stille med noen verdifulle gjenstander som sikkerhet for lånet. I praksis betyr det at man verken må ha egenkapital eller bolig for å låne, og banken er ikke interessert i å ta pant i verdifulle gjenstander du har. Lånet utbetales på bakgrunn av inntekten din.

Ulempen med et forbrukslån uten sikkerhet, er at banken da tar en større risiko. Dette gjenspeiles da i renten, som vil være noe høyere enn ved et lån med sikkerhet (se anbefalteforbrukslån.no for mer informasjon).

Lån med sikkerhet

Det er ikke mulig å søke om et forbrukslån med sikkerhet, men det finnes en del andre lån som kommer med nettopp sikkerhet. Et boliglån for eksempel, der banken får sin sikkerhet gjennom egenkapitalen samtidig som de tar pant i boligen eller eiendommen din.

På denne måten har banken noe å falle tilbake på dersom det skulle vise seg at du ikke klarer å betale for deg, noe som ikke er tilfellet for et forbrukslån.