Forbrukslån
Forbrukslån

Har du tanker om å ta opp et forbrukslån bør du sette opp et budsjett for dine inntekter og utgifter. Dette vil kunne gjøre hverdagen enklere når regningen på lånet kommer. Har du ikke kalkulert lånet inn, eller tenkt over hva det egentlig koster, kan det gå galt.

Budsjett

Budsjett er ikke bare for bedrifter og det offentlige. Privatpersoner har absolutt noe å tjene på å sette opp et budsjett for inntekter og utgifter. Har man oversikten vil ikke bare forbrukslån bli enklere å betjene, men da har man også oversikt over andre ting. Det kan være strømregninger, billån eller boliglånet. I et slikt budsjett bør en også ta med sparing. Summen en sparer hver måned trenger ikke være så stor, selv små summer blir en del over tid. Det vil være smart å ha forskjellige kontoer til forskjellige ting. En konto til regninger av alle slag, en til sparing og en til daglig forbruk. I begynnelsen kan det bli hardt å holde budsjettet, men over tid vil du se at du ikke trenger bekymre deg nesten uansett hvilken regning som skulle komme.

Dette bør du gjøre

Begynn med å få oversikt over din månedlige inntekt. Deretter går man gjennom alle regninger for faste utgifter, som strøm, forsikringer og forbrukslån. Regninger som er på årsbasis deles på 12, da har du hvor mye det blir pr måned. Tenk liknende på alle regninger som er over år, eller terminer. Del beløpet med antall måneder det gjelder for. Deretter er det de varierende utgiftene, som klær, mat, bensin og videre. Forsøk å kalkuler hvor mye du bruker pr måned. Når alt dette er sett på vil det kanskje være en slump igjen. Denne er det du bør sette av til sparing, i alle fall en del av det.