Forbrukslån
Forbrukslån

En viktig ting å sjekke er rentesatsene låneagentene kan tilby. På samme måte som forskjellige banker tilbyr forskjellige vilkår på forbrukslån, gjelder dette også låneagentene. Du bør selvsagt sjekke alle vilkårene ved å ta opp lån, men det er ikke å komme fra at rentene er viktige. Det er få som er villige til å betale tilbake mer enn nødvendig, og vi regner med at dette gjelder deg også.

Låneagenter, vilkår og renter

Låneagentene samarbeider altså med flere banker om å tilby deg forbrukslån. Ser du på en låneagent vil du se at de har samlet banker, som gir tilsvarende tilbud. Derfor finner du en generell liste med lånevilkår allerede på låneagentens side. Rentenivået er likt og sjekker du for eksempel Lendo vil du se at et lån, gjennom denne agenten, ligger på en eksempelrente på 16,84% for et lån på kr 65 000, nedbetalt over 5 år. Det vil si at Lendos 10 samarbeidende banker vil gi deg samme rente på papiret. Den reelle renten vil du faktisk ikke få før du får tilbudene fra bankene, da denne settes etter at banken har kredittsjekket deg. En annen agent her hos oss kan faktisk tilby deg en litt bedre eksempelrente, Centum Finans.

Centum Finans

Denne låneagenten kan tilby deg refinansiering, kredittkort og forbrukslån fra 8 forskjellige banker. I det lovpålagte renteeksemplet fra Centum Finans får en oppgitt 16,6% effektiv rente, for et lån på kr 65 000, over 5 års nedbetalingstid. Dette virker kanskje ikke som veldig god rente ved første øyekast, men den er inkludert etablerings – og termingebyrer. I tillegg skal en ha i bakhodet at en god kredittsjekk vil gi deg en bedre rente enn dette. Sammen med andre vilkår for lån fra denne agenten tør vi si at dette er en av de bedre dette året. På samme måte som ved alle andre lånesøknader, les grundig gjennom alle betingelsene for opptak av lån før du velger banken du vil benytte. Dette kan du gjøre i fred og ro etter at du har mottatt tilbudene fra bankene.