Forbrukslån
Forbrukslån

Har du hatt et forbrukslån noen år kan det lønne seg å se på betingelsene for lånet en gang til. Din privatøkonomi og andre ting har mest sannsynlig endret seg, og kan gi lånet bedre rente. En god del banker er villige til dette da de ikke ønsker miste kunder.

Ny kredittvurdering

På noen få år kan både årsinntekt og andre ting endre seg. Du kan ha fått en bedre jobb og høyere lønn. Du er blitt eldre, og du har kanskje kvittet deg med kredittkortgjeld. Alle disse tingene spiller inn når banken i sin tid kredittsjekket deg. Sitter du nå enda med et forbrukslån kan det lønne seg å snakke med banken om bedre betingelser. Kontakt banken og sjekk mulighetene, eventuelt be dem foreta en kredittsjekk på nytt. Er du en god og stabil kunde er det ofte muligheter for nye betingelser på et gammelt lån.

Nytt forbrukslån

Ønsker ikke banken å forhandle betingelser på et gammelt lån kan et nytt forbrukslån være løsningen. Dette kan også være det din bank vil foreslå. Tilbyr din bank deg et nytt lån, for å betale ned det gamle, vil vi likevel anbefale deg å sjekke flere banker. Finner du da et nytt lån, med bedre rente, kan du ta opp lån i en ny bank. En annen løsning kan også være å ta tilbudet fra en ny bank med til den du allerede benytter, og forhandle med den nye bankens renter som utgangspunkt. Mange banker vil da være villige til å matche dette tilbudet.