Frogtail forbrukslån
Frogtail forbrukslån

Frogtail ble stiftet i 2006 og inngår i en gruppe som kalles Folkefinans. Her kan du søke om smålån, som kan brukes til det samme som et hvilket som helst forbrukslån. Den største forskjellen er at smålån gjerne må betales tilbake over kortere tid, helt ned til tolv måneder. Det bør dog også la seg gjøre når du hos Frogtail kan låne mindre beløp mellom kr 2000 og kr 20 000. Lånene er ment for å avhjelpe et midlertidig økonomisk problem. Har det oppstått en ekstra utgift som du ikke har penger til akkurat nå, så kan et smålån være løsningen. Da får du løst problemet og betaler lånet tilbake med deler av lønnen din over de neste par månedene. Lånet vil så være ferdig nedbetalt innenfor en kort tidsramme.

Kostnader

En ting du bør være klar over når du låner penger, er at det er noen kostnader forbundet med dette. Den største utgiften er selve renten, men også etableringsgebyret utgjør en del av den totale utgiften på et smålån. Dette skyldes at gebyret på kr 350 utgjør en forholdsvis stor del av et lånebeløp på f.eks. kr 8 000. Renten hos Frogtail fastsettes ut fra en vurdering fra kunde til kunde, og kan ligge et sted mellom 11,9 % og 19 %. Ved siden av dette skal det legges til etableringsgebyr og et fakturagebyr på kr 15 per måned. Derfor vil den effektive renten bli et par prosent større enn den nominelle renten.

Søknadsprosessen hos Frogtail

Du kan søke om et smålån hos Frogtail via nettsidene deres. Du fyller ut søknadsskjemaet og skriver inn informasjon om inntekten din, hvor mye du eventuelt har av gjeld og andre personopplysninger. Husk på at alle tall blir sjekket opp mot de offentlige registre og det er derfor viktig at du skriver inn riktige opplysninger. Det kan også hende at Frogtail ber om dokumentasjon på inntekten din i form av en lønnsslipp. Det vil så bli foretatt en kredittvurdering og blir den godkjent, vil du motta et tilbud om lån og med opplysninger om hvilke vilkår som er knyttet til lånet. utbetalt. Frogtail stiller ikke så mange krav til deg som søker annet enn at du må ha fylt tjue år, ha fast inntekt, bo i Norge og være uten krav fra namsmannen.